• mecyje mecyje

#272 Nadziewane kalarepki



4 małe kalarepki

2 złote cebule

ok 110 g masła

30 g grzybów

2 łyżki bułki tartej

2 jajka

1/2 szklanki śmietany 18%

sól

Obrać 4 kalarepki, gotować aż zmiękną i wydrążyć. W międzyczasie pokroić na

kawałki dwie hiszpańskie cebule, podsmażyć na maśle, dodać: 30 gramów ugotowanych

grzybów, trochę soli i przemielić przez maszynkę. Teraz wymieszać to z 2 łyżkami bułki

tartej, 40 gramami masła i 2 surowymi jajkami, faszerować tym wydrążone kalarepki.

Wyłożyć w naczyniu 50 gramów masła i faszerowane kalarepki, porządnie zakryć i wstawić

do piekarnika na ½ godziny. Następnie polać połową szklanki śmietany i ponownie wstawić

do piekarnika na 20 minut.

13 wyświetlenia0 komentarz

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie